Over het Vecht-College

Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding op maat, halen we het beste in elke leerling naar boven. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs voor alle niveaus en leerjaren. We werken in groepen van gemiddeld 6 leerlingen per klas. Ouders zijn nauw betrokken bij de voortgang en het contact met de docenten is laagdrempelig. We werken met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal zeer betrokken zijn bij de leerlingen. Leerlingen werken in een prettige én veilige leeromgeving waar we ze een duwtje in de rug geven om het beste uit zichzelf te halen.

Persoonlijk coachingstraject

Iedere leerling volgt een persoonlijk coachingstraject. Daarin kijken we naar de studievaardigheden van de leerling, maar ook naar andere competenties als motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Op deze manier kunnen we op een heldere manier in kaart brengen wat de wensen en behoeften zijn van de leerling, hoe wij daar het beste in kunnen coachen en hoe hij of zij zich ontwikkelt. Twee keer per jaar nemen we het plan samen met de leerling en ouders uitgebreid door. Lees hier meer over het persoonlijk coachingstraject.

Voorbereiden op de toekomst

Als school vinden we het belangrijk om leerlingen niet alleen te helpen met de keuzes die de nabije toekomst beïnvloeden, maar ook met de keuzes die invloed hebben op hoe hun leven er later uit zal zien. De keuze voor een passende vervolgopleiding of passend beroep is niet altijd makkelijk. Daarom bereiden we de leerlingen voor op hun toekomst met klassikale themalessen, individuele opdrachten en een beroeps-studiekeuzetest. Lees hier meer over hoe we onze leerlingen voorbereiden op de toekomst.

21st Century Skills

We helpen onze leerlingen competenties te ontwikkelen en verbeteren die onmisbaar zijn in de huidige samenleving. Dat doen we door het stimuleren van vakoverstijgende competenties zoals kritisch denken en probleem oplossen, maar ook door het bevorderen van ICT-vaardigheden in de vorm van CodeKlassen. Lees hier meer over 21st Century Skills.

Sport en cultuur

Door op een creatieve manier om te gaan met sport en cultuur helpen we de leerling gezond te blijven en de wereld om zich heen beter te begrijpen. Onze leerlingen krijgen dubbel zoveel sportonderwijs als in het ‘normale’ onderwijs. Daarnaast organiseren we bijzondere projectweken waarbij cultuur centraal staat. Lees hier meer over hoe we sport en cultuur in ons onderwijs opnemen.

Gewone lessen, moderne leermiddelen

Als particuliere school voldoen wij aan alle wettelijke eisen die aan een middelbare school worden gesteld. Wij geloven in de onderwijskwaliteit die moderne leermiddelen bieden, zoals virtual reality. Maar we geloven ook in lesmethoden met bewezen kwaliteit: goede boeken, nette schriften, vakkundige docenten.

De docenten

Wij bieden elke leerling een persoonlijk onderwijsprogramma, met veel individuele aandacht en intensieve begeleiding. Daarom werken we met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal zeer betrokken zijn bij de leerlingen.

Ze nemen de tijd voor elke leerling, voelen problemen aan en herkennen talenten. Bovenal creëren ze een uitdagende en stimulerende leeromgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf halen.

Haal het beste uit jezelf

Het Vecht-College biedt naast ‘normaal’ particulier onderwijs (van brugklas tot en met examenjaar) ook versnelde examenjaren en onderwijs voor deelcertificaten. De leerlingen die hun middelbare schooltijd in voltijd bij ons doorbrengen, hebben verschillende achtergronden. Wat ze verbindt, is de boodschap die wij ze meegeven: haal het beste uit jezelf, zodat je wordt wie je bent.

Bereikbaar, kleinschalig en veilig

Onze school is gevestigd in Breukelen, vlakbij de afslag van de A2 en het treinstation Breukelen dus uitstekend bereikbaar. De leerlingen komen vooral uit Midden Nederland – van Breukelen, Maarssen, Loosdrecht en Abcoude tot Amsterdam, Gouda en Woerden. Utrecht – als treinknooppunt van Midden Nederland – zit nog geen kwartier reizen verder. Ook Amsterdam is slechts vijftien minuten rijden met de auto. Bent u op zoek naar een kleinschalige school in een veilige omgeving? Dan bent u bij het Vecht-College aan het juiste adres!

Plan vrijblijvend een gesprek in

 

Uw kind kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden