Instromen kan altijd | Goed bereikbaar | Particuliere school | Vecht-College

Over het Vecht-College

Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding op maat, halen we het beste in elke leerling naar boven. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs voor alle niveaus en leerjaren. We werken in groepen van gemiddeld 6 leerlingen per klas. Ouders zijn nauw betrokken bij de voortgang en het contact met de docenten is laagdrempelig. We werken met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal zeer betrokken zijn bij de leerlingen. Leerlingen werken in een prettige én veilige leeromgeving waar we ze een duwtje in de rug geven om het beste uit zichzelf te halen.

Instromen kan altijd!

Starten bij het Vecht-College kan op ieder moment. Zowel in de onder- of bovenbouw als in de examenklas komt het voor dat wij gedurende het schooljaar nieuwe leerlingen verwelkomen die afkomstig zijn van andere middelbare scholen. Er zijn verschillende redenen waarom leerlingen overstappen gedurende het schooljaar, de ervaring leert dat veel leerlingen al aan het begin van het jaar een switch maken.

Van of naar regulier onderwijs

Instromen vanuit regulier middelbaar onderwijs is altijd mogelijk, op elk moment van het jaar. We kijken bij de start goed naar de wensen en behoeften van de leerling. Ons lesaanbod en onze toetsing wijken niet af van andere middelbare scholen. Weer terug naar het regulier onderwijs kan uiteraard ook. Uiteraard zijn er ook leerlingen die hun hele schoolcarrière bij ons doorlopen, van brugklas tot en met eindexamen.

Doorstromen naar een hoger niveau

Voor uw kind verzorgen we onderwijs op maat. Met het doel om zelfverzekerd zo’n goed mogelijk resultaat te halen. Dat maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk door te stromen van het mavo naar havo. Of van havo naar vwo. Uw kind haalt bij ons het beste uit zichzelf. Bij ons stroomt 70% van de leerlingen door naar een hoger niveau.

Rapportagesysteem

Onze manier van rapporteren gaat verder dan alleen cijfers. Wij vinden het belangrijk om ook naar het welzijn en de vooruitgang van de leerling te kijken op basis van input van de docenten, de mentor, en de orthopedagoog. Daarom zegt het rapport ook iets over de persoonlijke kenmerken, motivatie en studievaardigheden. Zo krijgt u, als ouder, een helder beeld van hoe uw kind er voor staat en waar hij of zij zich nog in kan ontwikkelen.

Betrekken van ouders

Communicatie is bij ons zeer belangrijk. Naar de leerling én naar u. Zo is altijd duidelijk wat we doen in welke periode en uiteraard wat de studieresultaten zijn. We houden u graag tussentijds op de hoogte, onze deuren staan uiteraard altijd open voor u.

Met behulp van de Vecht-College app bent u altijd op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en aankomende activiteiten. U heeft bovendien altijd de lestijden en vakantiedata bij de hand. Ook belangrijke mededelingen en nieuws delen we in deze app.

De studiewijzer

De leerling krijgt voor elk vak een studiewijzer wat voor inzicht en structuur zorgt. In de studiewijzer staat een overzicht van zowel de lesstof per les als van het huiswerk. Leerlingen vinden het prettig om te weten waar ze aan toe zijn. Ook hebben we een uitgebreid leerlingvolgsysteem waarin de voortgang en cijfers bijgehouden worden. Zo kunt u de ontwikkeling van uw kind nauwgezet volgen.

Gewone lessen, moderne leermiddelen

Als particuliere school voldoen wij aan alle wettelijke eisen die aan een middelbare school worden gesteld. Wij geloven in de onderwijskwaliteit die moderne leermiddelen bieden, zoals virtual reality. Maar we geloven ook in lesmethoden met bewezen kwaliteit: goede boeken, nette schriften, vakkundige docenten.

Onze docenten

Wij bieden elke leerling een persoonlijk onderwijsprogramma, met veel individuele aandacht en intensieve begeleiding. Daarom werken we met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal zeer betrokken zijn bij de leerlingen.

Ze nemen de tijd voor elke leerling, voelen problemen aan en herkennen talenten. Bovenal creëren ze een uitdagende en stimulerende leeromgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf halen.

Bereikbaar, kleinschalig en veilig

Onze school is gevestigd in Breukelen, vlakbij de afslag van de A2 en het treinstation Breukelen dus uitstekend bereikbaar. De leerlingen komen vooral uit Midden Nederland – van Breukelen, Loosdrecht, Abcoude en
Amsterdam, tot Maarssen, Woerden en Gouda. Utrecht – als treinknooppunt van Midden Nederland – zit nog geen kwartier reizen verder. Ook Amsterdam is slechts vijftien minuten rijden met de auto. Bent u op zoek naar een kleinschalige school in een veilige omgeving? Dan bent u bij het Vecht-College aan het juiste adres!

Plan vrijblijvend een gesprek in

 

Uw kind kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden