Instromen kan altijd | Goed bereikbaar | Particuliere school | Vecht-College

Over het Vecht-College

Persoonlijke aandacht en een plan op maat, dat is de kracht van het Vecht-College. We halen het beste naar boven in al onze leerlingen. Dat doen we met kwalitatief hoogstaand onderwijs op mavo, havo en vwo niveau en waar nodig begeleiding en ondersteuning voor een extra duwtje in de rug. Onze groepen zijn klein: er zitten gemiddeld 8 leerlingen in een klas. Zo ontstaat een prettige en veilige leeromgeving, waar leerlingen worden gestimuleerd en geïnspireerd.

Vrijblijvend kennismaken met onze rector?

Onze docenten

Op het Vecht-College krijgt elke leerling een persoonlijk onderwijsprogramma, met veel individuele aandacht en intensieve begeleiding. Dat wordt hen aangeboden door een team van geïnspireerde, ervaren en vakbekwame docenten, die allemaal hart hebben voor de leerlingen.

Onze docenten nemen de tijd voor elke leerling, voelen problemen aan en herkennen talenten. Maar bovenal zorgen ze voor een uitdagende, stimulerende omgeving waar kinderen tot hun recht komen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Klik hier om ons team te bekijken.

Ons onderwijs

Op het Vecht-College kan uw kind terecht van de brugklas tot en met het examenjaar. Uw kind kan het hele middelbareschooltraject bij ons volgen, maar ook versneld examen doen of deelcertificaten halen. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Klik dan op onderstaande button.

Van brugklas tot eindexamen

Driejarige brugklas

Versneld examen doen

Deelcertificaten

Kwaliteit van onderwijs

Wij voldoen als particuliere school aan alle wettelijke eisen die aan een middelbare school worden gesteld. We maken gebruik van alle moderne leermiddelen, maar geloven ook in ‘ouderwetse’ lesmethoden met bewezen kwaliteit: goede boeken, nette schriften, vakbekwame docenten.

Doorstromen naar een hoger niveau

Op het Vecht-College halen leerlingen het beste uit zichzelf, met behulp van onderwijs op maat. Dat betekent in de praktijk dat ruim 70% van de leerlingen tussentijds doorstroomt naar een hoger niveau en daar uiteindelijk ook eindexamen in doet.

Betrokken ouders

Wij hechten aan goede communicatie, zowel met leerlingen als met ouders, veel waarde. Zo is voor u altijd duidelijk wat we in elke periode doen en hoe de studieresultaten van uw kind zijn. We houden u tussentijds op de hoogte van het laatste nieuws en aankomende activiteiten. En via Magister heeft u inzage in het lesrooster en de behaalde cijfers.

Rapportage

Wij kijken bij onze beoordeling verder dan alleen cijfers. Op basis van observaties van docenten en van de mentor, kijken we ook naar het welzijn en de vooruitgang van elke leerling. In onze rapporten zeggen we dus ook iets over persoonlijke kenmerken, motivatie en studievaardigheden van uw kind. Zo krijgt u een helder beeld van hoe uw kind ervoor staat en welke vooruitgang is geboekt.

Waar vindt u ons?

Het Vecht-College is gevestigd in Breukelen, vlakbij de afslag van de A2 en het treinstation Breukelen. We zijn dus uitstekend bereikbaar. Onze leerlingen komen vooral uit het midden van Nederland, van Breukelen, Loosdrecht, Abcoude en Amsterdam tot Maarssen, Woerden en Gouda. Utrecht zit op nog geen kwartier afstand. Ook Amsterdam is slechts 15 minuten met de auto.

Zoekt u een kleinschalige school in een veilige omgeving? Dan heeft u die gevonden in het Vecht-College!

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden