Instromen kan altijd | Goed bereikbaar | Particuliere school | Vecht-College

Over het Vecht-College

Met persoonlijke aandacht en een plan op maat, halen we het beste in elke leerling naar boven. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs voor alle niveaus en leerjaren. We werken in groepen van gemiddeld 8 leerlingen per klas. We werken met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal zeer betrokken zijn bij de leerlingen. Leerlingen werken in een prettige én veilige leeromgeving waar we ze een duwtje in de rug geven om het beste uit zichzelf te halen.

Instromen kan altijd!

Starten bij het Vecht-College kan op ieder moment. Zowel in de onder- of bovenbouw als in de examenklas komt het voor dat wij gedurende het schooljaar nieuwe leerlingen verwelkomen die afkomstig zijn van andere  scholen. Ons lesaanbod en onze toetsing wijken niet af van andere middelbare scholen. Weer terug naar het regulier onderwijs kan ook. 

Meer informatie

Doorstromen naar een hoger niveau

We verzorgen onderwijs op maat. Ons doel is om leerlingen zelfredzaam en met een goed resultaat hun doel te laten behalen. Veel leerlingen stromen bij ons bijvoorbeeld makkelijk door van het mavo naar havo. Of van havo naar vwo. Leerlingen halen bij ons het beste uit zichzelf. Ruim 70% van de leerlingen stroomt door naar een hoger niveau en blijft daar ook op tot en met het eindexamen. 

Rapportagesysteem

Onze manier van rapporteren gaat verder dan alleen cijfers. Wij vinden het belangrijk om ook naar het welzijn en de vooruitgang van de leerling te kijken op basis van input van de docenten en de mentor. Daarom zegt het rapport ook iets over de persoonlijke kenmerken, motivatie en studievaardigheden. Zo krijgen ouders een helder beeld van hoe hun kind er voor staat en welke voortgang er gemaakt is.

Betrekken van ouders

Communicatie is bij ons zeer belangrijk. Naar de leerling én naar zijn ouders. Zo is altijd duidelijk wat we doen in welke periode en uiteraard wat de studieresultaten zijn. We houden de ouders graag tussentijds op de hoogte. Via de nieuwbrief zijn ouders altijd op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en aankomende activiteiten. Via Magister kunnen de ouders ook meekijken met de resultaten en het rooster. 

Gewone lessen, moderne leermiddelen

Als particuliere school voldoen wij aan alle wettelijke eisen die aan een middelbare school worden gesteld. Wij geloven in de onderwijskwaliteit die moderne leermiddelen bieden. Maar we geloven ook in lesmethoden met bewezen kwaliteit: goede boeken, nette schriften, vakkundige docenten.

Onze docenten

Wij bieden elke leerling een persoonlijk onderwijsprogramma, met veel individuele aandacht en intensieve begeleiding. Daarom werken we met een team van geïnspireerde, ervaren en vakkundige docenten, die allemaal betrokken zijn bij de leerlingen. Ze nemen de tijd voor elke leerling, voelen problemen aan en herkennen talenten. Bovenal creëren ze een uitdagende en stimulerende leeromgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf halen.

Bereikbaar, kleinschalig en veilig

Onze school is gevestigd in Breukelen, vlakbij de afslag van de A2 en het treinstation Breukelen dus uitstekend bereikbaar. De leerlingen komen vooral uit Midden Nederland – van Breukelen, Loosdrecht, Abcoude en
Amsterdam, tot Maarssen, Woerden en Gouda. Utrecht – als treinknooppunt van Midden Nederland – zit nog geen kwartier reizen verder. Ook Amsterdam is slechts vijftien minuten rijden met de auto. Bent u op zoek naar een kleinschalige school in een veilige omgeving? Dan bent u bij het Vecht-College aan het juiste adres!

Plan een gesprek

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden