Hoe ziet een dag op het Vecht-College er uit? | Vecht-College

Aanvang schooldag

Om 08:30 begint de schooldag. Het Vecht-College ligt mooi centraal tussen Utrecht en Amsterdam, aan de Merwedeweg te Breukelen. Het station van Breukelen ligt op loopafstand, waardoor leerlingen uit de hele Vechtstreek en daarbuiten (Ronde Venen, Stichtse Vecht, Abcoude, Wijde Meren, Harmelen, etc.) de school gemakkelijk kunnen bereiken met het openbaar vervoer.

De lessen

In elke les van 60 minuten neemt de docent rustig de tijd om de lesstof helder uit te leggen en opdrachten door te nemen. Op het Vecht-College gebruiken we dezelfde lesmethodes als in het reguliere onderwijs, en werken we met boeken en digitaal lesmateriaal tegelijkertijd. De lessen worden gekenmerkt door openheid en persoonlijke aandacht. Iedere klas telt gemiddeld maar zes leerlingen, dus er is genoeg ruimte voor eigen inbreng, vragen over de stof, en problemen waar de leerlingen tegenaan lopen.

De pauzes

De pauzes brengen de leerlingen gezamenlijk door in de kantine, waar je een gezonde lunch kunt halen, of buiten op het schoolplein. De sfeer is hier gezellig en vertrouwd, omdat alle leerlingen en leraren elkaar persoonlijk kennen.

Voedingscentrum

Met trots kunnen wij vermelden dat onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Lees hier meer over onze gezonde schoolkantine.

De gezonde schoolkantine

Zo min mogelijk lesuitval en tussenuren

Lesuitval en tussenuren proberen we zo veel mogelijk te beperken, maar het kan een enkele keer voorkomen. In dat geval kunnen de leerlingen terecht in de studiezaal. Hier gaan ze onder begeleiding en in stilte aan de slag met hun huiswerk. Er is altijd een professionele studiebegeleider aanwezig om hulp te bieden.

Huiswerkbegeleiding

Ook na schooltijd, van 15.00 uur tot 17.30 uur, is er huiswerkbegeleiding mogelijk op het Vecht-College, voor zowel interne als externe leerlingen. Verschillende vakspecialisten bieden hulp en ondersteuning bij het huiswerk maken, leren, plannen en overhoren.

1400 lesuren

In totaal wordt er op het Vecht-College 40 weken per jaar zo’n 35 uur begeleiding gegeven. Opgeteld zijn dat 1.400 lesuren per jaar, waarmee we ruim boven de landelijke norm komen van 1.040 lesuren in het voortgezet onderwijs.

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden