Van brugklas tot eindexamen | Instromen en doorstromen | Vecht-College

Van brugklas tot eindexamen

Op het Vecht-College kan uw kind terecht voor de brugklas tot en met het examenjaar. Uw kind kan het
hele middelbare schooltraject bij ons volgen, maar ook ieder nieuw schooljaar overstappen naar het regulier
onderwijs. Instromen kan bij ons gedurende het hele schooljaar. Voor mavo (vmbo-tl), havo en vwo.

Voor ieder kind is de overgang van de basisschool naar de middelbare school spannend; een nieuwe klas, meer huiswerk en toetsen. Sommige kinderen kunnen daarom wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Sterker nog: voor die kinderen is kleinschalig onderwijs in een veilige omgeving gewoonweg beter. Het Vecht-College is dan de juiste keus.

Niet eens met het schooladvies?

Komt het schooladvies niet overeen met wat jullie in gedachten hadden? Samen met u en uw zoon of dochter kijken wij dan wat er mogelijk is. Doordat wij in kleine klassen werken leren wij uw kind goed kennen en weten wij precies wat zijn of haar wensen en talenten zijn. Bij ons kunnen leerlingen bovendien vakken volgen op verschillende niveaus. Zo kan een leerling er bijvoorbeeld voor kiezen om Engels op vwo-niveau te volgen en natuurkunde op havo-niveau. En vanzelfsprekend wordt dit ook als zodanig vermeld op het diploma.

Persoonlijk, veilig en kleinschalig

Het Vecht-College is een particuliere school. Dat maakt ons bijzonder in vergelijking met ‘normaal onderwijs’. Toch bieden we onze leerlingen een ‘normale schooltijd’, die niet afwijkt van die op een reguliere middelbare school. De opbouw van jaren is gelijk, de verdeling van periodes, de keuze van de vakken, de examens én het diploma. Het verschil zit in de persoonlijke aanpak, veiligheid en kleinschaligheid.

Doorstromen naar hoger niveau

Voor uw kind verzorgen we onderwijs op maat. Met het doel om zelfverzekerd zo’n goed mogelijk resultaat te halen. Dat maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk door te stromen van het mavo naar havo. Of van havo naar vwo. Uw kind haalt het beste uit zichzelf.

Instromen vanuit regulier middelbaar onderwijs

Instromen vanuit regulier middelbaar onderwijs is altijd mogelijk, op elk moment van het jaar. We kijken bij de start goed naar de wensen en behoeften van de leerling. Ons lesaanbod en onze toetsing wijken niet af van andere middelbare scholen. Weer terug naar het regulier onderwijs kan uiteraard ook. Uiteraard zijn er ook leerlingen die hun hele schoolcarrière bij ons doorlopen, van brugklas tot en met eindexamen.

De onderbouw en bovenbouw

De eerste twee jaar van het mavo en de eerste 3 jaren van de havo en het vwo heten onderbouw. De onderbouw bereidt leerlingen voor op het vervolgonderwijs in de bovenbouw. In de onderbouw volgen de leerlingen net als in het reguliere onderwijs (onder andere) verplichte vakken. Zoals Nederlands, Engels en Wiskunde.

In de bovenbouw kiezen onze leerlingen een sector (op het mavo) of profiel (havo en vwo). Samen zorgen we dat die aansluiten op hun interesses, toekomstplannen en talenten. Een sector of profiel bestaat uit de vakken waarin een leerling uiteindelijk examen doet. Het spreekt voor zich dat de keuze voor een sector of profiel aansluit bij de eventuele vervolgopleiding.

Zo ziet een schooljaar eruit:

  • Het schooljaar kent vier periodes met aan het einde een rapport. Het schooljaar sluiten we af met een toetsweek.
  • In iedere periode volgen onze leerlingen lessen in reguliere vakken. We hebben uitstekende vakdocenten. En indien nodig, ondersteunen we uw kind vakinhoudelijk met bijles(sen). Onze studiecoaches en mentoren spelen uiteraard ook een belangrijke rol in de schoolcarrière van uw kind.
  • We plannen in alle periodes ook een projectweek. In de eerste twee periodes heeft die een wisselend thema met workshops en gastlessen. Bijvoorbeeld over ICT of ondernemerschap.
  • Inhoudelijk staan de projectweken in de derde en vierde periode elk jaar vast. In de derde projectweek gaan de leerlingen een week op stage. Bijvoorbeeld als loopbaanoriëntatie of maatschappelijke vorming.
  • De laatste projectweek van het jaar brengt de klas naar het buitenland. We gaan ieder jaar een week op reis. De bestemming is elk jaar anders.

De kosten van een schooljaar

Bekijk onze tarieven

 

 

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden