Driejarige brugklas - Vecht-College

Driejarige brugklas

Voor veel kinderen een spannende stap: van de basisschool naar de brugklas. Vanuit de basisschool krijgen leerlingen een niveau-advies mee. Maar na groep 8 zijn leerlingen helemaal nog niet klaar met hun ontwikkeling. Reden waarom dat advies vaak toch niet blijkt te passen en er tussentijds overgestapt moet worden naar een ander niveau.

Het Vecht-College werkt om die reden met een brugklas van drie jaar. Zo krijgt iedereen de kans om in alle rust zijn niveau te vinden, of dat nou mavo, havo of vwo is. Wij scheppen de randvoorwaarden voor talentontwikkeling, zoals kleine klassen, persoonlijke begeleiding, bijlessen en het maken van huiswerk op school. Daardoor stroomt ruim 70% van onze leerlingen door naar een hoger niveau dan het advies van de basisschool.

Programma op maat

Geen leerling is hetzelfde. Daarom biedt het Vecht-College een programma op maat. Is er extra hulp of begeleiding nodig, dan bieden we dat. Met huiswerkbegeleiding of bijles bijvoorbeeld. Met een op maat gemaakt plan en persoonlijke aandacht geven we elke leerling een passende schooltijd.

De driejarige brugklas is ideaal voor leerlingen:

  • die graag het beste uit zichzelf willen halen
  • die langer nodig hebben om zich verder te ontwikkelen en door te groeien
  • die behoefte hebben aan een plan op maat en op hun eigen tempo willen werken
  • waarbij verder moet worden gekeken dan alleen het basisschooladvies
  • met concentratieproblemen of dyslexie, die daardoor een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0346-252440. Uw kind mag altijd een middagje meelopen om de sfeer te proeven. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom op onze open dagen.

 

Aanmelden voor meeloopdag

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden