Driejarige brugklas - Vecht-College

Driejarige brugklas Vecht-College

Het is belangrijk dat leerlingen in een brugklas terechtkomen die echt bij ze past. Bij het Vecht-College krijgen leerlingen drie jaar de tijd om erachter te komen op welk niveau (mavo, havo of vwo) zij het beste presteren. Dat is met name fijn voor leerlingen die niet een passend advies hebben gekregen op de basisschool. Bij het Vecht-College kijken we daarom verder dan alleen het schooladvies. Wij vinden de ambities en wensen van leerlingen namelijk net zo belangrijk.

In de driejarige brugklas krijgen leerlingen de tijd om hun talenten te ontwikkelen. Dat lukt goed doordat wij de randvoorwaarden scheppen die bijdragen aan talentontwikkeling. Zoals kleine klassen, persoonlijke begeleiding, bijlessen en het maken van het huiswerk op school. Ruim 70% van onze leerlingen stroomt door naar een hoger niveau dan het advies van de basisschool.

Programma op maat

Pas na het tweede jaar van de onderbouw stroomt een leerling door naar 3 mavo of 3 havo/vwo. Heeft uw zoon of dochter extra hulp nodig? Dan ondersteunen we hem of haar met huiswerkbegeleiding of bijles. Elke leerling wordt geholpen op een manier die bij hem of haar past. Met een op maat gemaakt plan en persoonlijke aandacht heeft iedere leerling een schooltijd die bij hem of haar past.

Voor wie is de driejarige brugklas?

Voor leerlingen….

  • die graag het beste uit zichzelf willen halen
  • die langer de tijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen en door te groeien
  • die behoefte hebben aan een plan op maat en willen werken op zijn of haar eigen tempo
  • waarbij verder moet worden gekeken dan alleen het basisschooladvies
  • met concentratieproblemen of dyslexie die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0346 – 25 24 40. Wil uw zoon of dochter de sfeer komen proeven op het Vecht-College? Dan kan uw kind altijd een middagje meelopen.

Uiteraard zijn u en uw zoon of dochter ook welkom op onze open dagen.

Aanmelden voor meeloopdag

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden