Lees ervaringen van leerlingen | Particuliere school | Vecht-College

Leerlingen over het Vecht-College

Uiteindelijk leert een kind het meest op het moment dat hij of zij zich op een positieve manier uitgedaagd voelt in een veilige, stimulerende omgeving. Bekijk hieronder reacties van leerlingen die uw zoon of dochter voorgingen:

Ouder van leerling Vecht-College:

“Het Vechtcollege is voor ons een goede keuze geweest. Kleine klassen in combinatie met maatwerk, aandacht voor het kind. Ook de regelmatige gesprekken met leraren en mentoren helpen om het juiste pad te vinden.”

Sebastiaan Scholten, 17 jaar:

”Ik ben het Vecht-College zeer dankbaar voor het advies en de persoonlijke support van de directeur en school om na de herfstvakantie, in minder dan een schooljaar, 5 en 6 VWO in één keer te doen. Ik vond deze uitdaging heel leuk, hierdoor kon ik direct mijn eindexamen op mijn 16de met succes afmaken (een 9 en zes 8-en), en ik kijk op een heel gezellig jaar terug!”

Maaike Heus, 18 jaar:

Maaike zou op haar vorige school blijven zitten in 4 havo en kon niet wisselen van profiel terwijl ze dat wel graag wilde. Op de open dag van het Vecht-College hoorde ze dat ze hier 4 en 5 havo in één jaar kon doen, mét een ander profiel. Toen ze hier op school kwam was ze er niet zeker van of ze het wel zou kunnen, maar door de intensieve begeleiding is het haar toch gelukt. Ook de fijne sfeer op school heeft meegeholpen, iedereen accepteert elkaar en iedereen kan echt zichzelf zijn. Maaike had het hier zo naar haar zin dat ze het schooljaar daarna nog een jaar langer is gebleven om een aantal vakken op vwo-niveau te doen. Terwijl haar vorige school haar mbo-advies gaf, heeft ze het Vecht-College verlaten met een havo-diploma en een half vwo-diploma, en bovendien met heel veel meer zelfvertrouwen!

Roosmarijn de Jong, 18 jaar:

“Het Vecht-College geeft je de tools om meer te kunnen dan je eigenlijk denkt te kunnen. Ik kwam hier binnen in 3 mavo, vanuit 2 vmbo-kader, en ik ben uitendelijk vertrokken met een havo-diploma en zelfs een 9 op mijn eindlijst! De lessen wiskunde en Duits waren altijd boeiend en leuk, met Engels had ik meer moeite, maar ik kreeg van de docent extra aandacht waardoor ook dat vak geen probleem meer was. De sfeer op het Vecht-College is echt super, zo gezellig en gemoedelijk en vertrouwd. Ik ben hier nog nooit gepest, dat was op mijn vorige scholen heel anders… Ik heb heel veel geleerd, over mezelf, maar ook over de wereld om me heen, door bijvoorbeeld de projectweken naar Londen, Parijs en Rome. Ik ben echt gegroeid op het Vecht-College.”

Sebastian Jansen, 18 jaar:

Sebastian begon als brugklasser op het Vecht-College omdat hij naar een kleine school wilde, en daarbij boden ze hier veel extra begeleiding en een huiswerkklas. Dat hij op school al zijn huiswerk kon maken en thuis niet meer zijn boeken erbij hoefde te pakken vond hij heel prettig. Ook was het fijn dat de docenten niet ‘pusherig’ zijn, maar je wel op een goede manier aan het werk zetten en je laten inzien dat je er zelf wat voor moet doen. Het motiveert dat de docenten erg betrokken zijn en dat ze aandacht hebben voor jou persoonlijk. Dat heeft Sebastian zelf ook geleerd door alle verschillende leerlingen op het Vecht-College; om goed met iedereen om te gaan en geen vooroordelen te hebben.

Alexandra Bots, 17 jaar:

“Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad! Door een chronisch slaapprobleem had ik veel gemist op school, maar hier kon ik 4 en 5 havo in één keer doen en heb ik heel goede cijfers gehaald. Er werd rekening gehouden met mijn probleem en ik kreeg een persoonlijk studieprogramma op maat. De docenten gaven mij echt het gevoel dat ik het kon, en dat ze me begrepen. Doordat het op school zo goed ging, sliep ik ook weer beter! Na mijn examen ben ik begonnen met hbo-rechten omdat ik bij maatschappijwetenschappen op het Vecht-College enthousiast werd over deze studie. De lesstof van dat vak gebruik ik nu nog steeds in mijn studie, en ik heb er ook veel profijt van dat ik goed gestructureerd heb leren werken en plannen. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden.”

Yasmin:

“Ik zit al 3 jaar op het Vecht-College, volgend jaar wordt mijn 4e jaar! Ik heb altijd genoten van mijn schooljaren. Ik heb heel veel geleerd dankzij mijn docenten en ik blijf zeker nog leren. Wat ik heel fijn vind aan het Vecht-College is de steun die docenten aan de leerlingen geven. Ik had de laatste tijd heel veel moeite en tegenslagen maar mijn mentor stimuleerde mij en geloofde altijd dat ik het kon. En eindstand ik heb mijn diploma! Ik heb mijn diploma dankzij de hulp van mijn docenten en mentor!”

Almina:

“Op het Vecht-College heb ik hele leuke jaren gehad maar het was vooral een leerzame reis. Afgelopen jaren heb ik veel geleerd van mijn docenten. Er waren zelfs tijden met tegenslagen maar mijn mentor heeft mij hierbij altijd geholpen zij zorgde dat mijn motivatie op toplevel was. Mijn quote is: ga achter je dromen aan, wat er ook gebeurt geloof erin en geef nooit op. Wil al mijn docenten en vrienden voor de mooie tijden bedanken :)”

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden