Extra hulp | Huiswerkbeleiding, Bijles & Examentraining | Vecht-College

Extra ondersteuning

Een extra steuntje in de rug nodig? Dat is helemaal niet zo gek! Daarom bieden we naast de reguliere lessen en pakketten ook huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining aan. Samen gaan we voor het beste resultaat!

Zit jij niet op het Vecht-College maar wil je wel graag huiswerkbegeleiding, bijles of examentraining volgen? Geen probleem! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Huiswerkbegeleiding

Op het Vecht-College heeft uw kind dagelijks verplicht les van 8:45 uur tot 15:00 uur. Eventuele tussenuren vult hij of zij in met huiswerkbegeleiding. Na de lessen kan uw kind ook huiswerkbegeleiding krijgen. Deze huiswerkbegeleiding is gratis. Uw kind is dus bijna altijd ‘thuiswerkvrij’. Niet alleen voor uw kind maar zeker ook voor u als ouder een rustgevende gedachte.

Hoe werkt het?

Er wordt allereerst een plan van aanpak opgesteld waarin we de doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Vervolgens maakt de leerling de (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Er zijn verschillende evaluatiemomenten, hierna stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Het doel is om uiteindelijk weer zelfstandig aan de slag te gaan.

Deskundig en effectief

Het Vecht-College werkt al geruime tijd samen met de grootste aanbieder van steunonderwijs in Nederland. Lyceo biedt vele verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van basisschoolbegeleiding, huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren coderen. Lyceo ontwikkelt haar eigen lesmateriaal, tests en (leer-)methodes in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Wetenschappelijk bewezen inzichten vormen hiervoor altijd de basis. Dankzij uitgebreid onderzoek in samenwerking met Tilburg University is Lyceo Leren Leren© ontwikkeld: een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Als samenwerkingspartner van Lyceo werkt het Vecht-College eveneens met deze methode.

Bijlessen

Op het Vecht-College is het ook mogelijk om individuele vak-begeleiding te krijgen. Als een leerling meer zekerheid wil over een moeilijk vak, of ondanks alle zorg toch achterop dreigt te raken, dan is bijles een goede oplossing. Een professionele begeleider biedt intensieve ondersteuning op maat, gericht op de inhoud van het vak en de persoonlijke behoeften van de leerling.

Lyceo Examentrainingen

Lyceo organiseert al jaren examentrainingen op het Vecht-College. Elk weekend, tijdens de schoolvakanties tot aan de eindexamens en herexamens kan uw kind op het Vecht-College terecht voor extra oefening en verdieping in de examenvakken. Meer informatie en het complete aanbod vindt u op Lyceo.nl. Wij helpen uw zoon of dochter graag met de planning van de examentrainingen en adviseren hem of haar uiteraard ook in de keuze.

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden