Persoonlijke aandacht centraal | Particulier onderwijs op maat | Vecht-College

Onze aanpak

Op het Vecht-College willen we het beste in uw kind naar boven halen. Dat doen we met persoonlijke aandacht, begeleiding op maat en natuurlijk met kwalitatief hoogstaand onderwijs. Onze groepen zijn klein: er zitten gemiddeld 8 leerlingen in een klas. Zo ontstaat een prettige en veilige leeromgeving, waar leerlingen worden gestimuleerd en geïnspireerd.

Als ouder bent u nauw betrokken bij de voortgang: door de kleinschaligheid is het contact met docenten laagdrempelig. Onze ervaren, vakbekwame docenten zijn allemaal zeer betrokken bij de leerlingen.

Persoonlijke begeleiding

Naast intensief onderwijs krijgt elke leerling op het Vecht-College ook een persoonlijke begeleiding. We kijken naar de studievaardigheden, maar ook naar competenties als motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Zo brengen we helder in kaart waar de leerling behoefte aan heeft en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Twee keer per jaar nemen we de voortgang uitgebreid door met u en uw kind, om zo zijn of haar ontwikkeling bij te houden.

Oog voor de toekomst

Op de korte termijn is het natuurlijk belangrijk dat uw kind zijn talenten optimaal benut en zo goed mogelijk presteert op school. Wij vinden het als school echter ook belangrijk om leerlingen te helpen bij keuzes die van invloed zijn op hun verdere leven. Zoals de keuze voor een vervolgopleiding of beroep.

Het Vecht-College biedt klassikale themalessen, individuele opdrachten en een beroeps- en studiekeuzetest, om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun leven na de middelbare school.

Digitaal vaardig

In de huidige tijd zijn ICT-vaardigheden onmisbaar. Leerlingen hebben dagelijks te maken met internet, apps en andere digitale technologie, dus het is van belang dat ze weten waar dat vandaan komt. Het Vecht-College besteedt aandacht aan digitale skills met het vak Digitale Wereld en in de vorm van CodeLabs, waarin leerlingen zelf leren coderen.

Gezondheid en cultuur

Voldoende lichaamsbeweging draagt bij aan een goede mentale en fysieke ontwikkeling. Daarom geven wij dubbel zoveel sportonderwijs dan reguliere scholen, met creatieve lessen waarin ook aandacht is voor basisvaardigheden als samenwerken.

Het Vecht-College wil dat leerlingen zich bewust zijn van de wereld om hen heen. Daarom volgen onze leerlingen ieder jaar een maatschappelijke stage, bijvoorbeeld bij een bejaardentehuis of op een basisschool. Daarnaast stimuleren we culturele kennis in onze lessen, maar ook met leerzame projectweken in het buitenland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze aanpak? We gaan graag met u in gesprek.

Plan vrijblijvend een gesprek in

De kosten van een schooljaar

Bekijk een overzicht van de kosten

 

 

Je kan op elk moment van het jaar instromen

Direct aanmelden voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend intakegesprek

Aanmelden